torstai 14. elokuuta 2014

Sukkia, sukkia - syksy tulee!

Vaikka kesällä on ollut melkoiset helteet, niin sukkia on syntynyt! Ilmalämpöpumppu on ollut meidän perheen pelastus tänä kesänä: on nukuttu hyvin helteistä huolimatta ja äiti on voinut neuloa kaiken perheeltä liikenevän ajan! Muita kotihommiahan ei kuitenkaan (tietenkään) ole voinut helteestä johtuen tehtä ;)

Tässäpä jälleen sukkia keväältä ja kesältä!


Äiti pyysi tekemään viehättävät villasukat, jotain muuta kuin "Anstkua". Syntyi siis vasemmalla yläkuvassa olevat polvisukat hempeän vaaleanpunaisesta 7 veljestä langasta. Äiti tykkäsi!! Vasemmalla alhaalla on työkaverin tilaamat piirakkasukat polvimittaisena ja en kyllä ihan heti lupaudu tekemään uudelleen mustia pitsisukkia, olihan vain työlästä neuloa! Oikealla ylhäällä on Turkista tilatusta Ice Yarnsin Mirage colorista tehdyt kumparesukat, tosin varsi ei oikein erotu kuvassa. Kumparesukan ohje menee kaikessa yksinkertaisuudessaan näin:

5 kerrosta 3o, 3n
5 kerrosta aina oikeaa
5 kerrosta 3n, 3o
5 kerrosta aina oikeaa

Jatka näin, kunnes varsi on halutun pituinen! Helppoa, eikö? :) Lankana tuo Mirage color on aika ohkaista, vaikka neuloinkin 3,5mm puikoilla. Pesun kestää vyötteen mukaan 30 asteessa.

Oikealla alhaalla olevat keltaiset palmikkosukat tein Novitan ohjeella, tällä valmistui myös nämä harmaat.
Minusta ihanan helppo malli ja jää nopeasti mallikerta mieleen! Apupuikkoa tarvitaan, itse käytin yhtä ylimääräistä sukkapuikkoa.Äitienpäiväkukat! Omalle äidille tekaisin nilkkasukat Novitan raitalangasta ja virkkasin mukaan kukkaset, jolloin säästyttiin kukkakauppareissulta äitien päivänä. Näistäkin äiti tykkäsi ja kertoi, että tuo lanka tuntuu tosi pehmeältä jaloissa! Kukkiin ohjeen löysin täältä, lehdet ja varret tein ihan omasta päästä.Novitan uutuuslangat saapuivat kauppoihin heinäkuussa ja heti piti lankavarastoja täydentää! Musta-valkoiset seeprasukat tein Novitan viidakko -langasta, ihan vain naisten koon perussukat. Varressa 2o, 2n -joustinta, samoin laitoin nilkkaan joustinneuletta. Kärkeen tein leveän nauhakavennuksen. Raidat asettui ihan kivasti, vaikken niitä kohdistanutkaan! Paljon tämä uutuus on tuntunut saavan kritiikkiä, mutta ainakin itse tykkäsin. Langan hinta vaan oli aika korkea.

Alla on toista Novitan uutuutta, 7 veljestä raitalankaa. Varteen tein 1 kiertäen oikein, 1n - joustinneuletta. Muuten ihan sileää neuletta, mutta reunaan tein kaksi riviä muurahaisenpolkua. Muurahaisenpolun ohje on jälleen kerran oikein simppeliä:
1. krs: 2o, 2n
2. krs: langankierto, 2 oikein yhteen, 2 n
3. krs: 2o, 2n
4. krs: 2 oikein yhteen, langankierto, 2n
Ja näitä toistellaan!

Tähän sukkaan tein elämäni ensimmäisen tiimalasikantapään ja täysin tyytyväinen en ollut, kun sain muutaman pienen reiän sinne aikaan. Mutta ihan kelpo kantapää kuitenkin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit kommentin!