maanantai 11. helmikuuta 2019

Marimekkosukat

Ennen joulua jo tuli pyyntö, että tekisinkö Marimekko -sukat. Marimekkoa ja Marimekon eri kuoseja rakastavana halusin ottaa haasteen vastaan ja koska sukilla ei ollut kiire, niin lupauduin ne tekemään. Vihdoin sain muiden töiden lomassa viikko sitten aloitettua sukat ja äkkiähän ne sitten tuli, kun vauhtiin pääsi. Idea ja malli sukkiin löytyi Kun äiti kelaa -blogista (klik). Blogin kirjoittaja oli niin ihana, että oli jakanut mallikaaviotkin meidän muiden neulojien iloksi <3

Blogin sukat oli tehty ilmeisesti koko matkalta 18s/puikko, mikä kyllä omalle käsialalle on aivan liian paljon. Aloitin siis sillä 72 silmukalla ja kaventelin varressa pois, niin että kuviot oli aina 6:lla jaollisia (raitakohdissa oli hyvä kaventaa) ja teräosaan jäi 54 silmukkaa ( 13/14/14/13).

Malli: Marimekko -sukat
Lanka 7 veljestä: sininen, keltainen, valkoinen, harmaa ja musta
Puikot: 3,5mm
Kulutus: 225g, koko 36 ja varressa pituutta noin polviin saakka

Varren unikko -kuosi oli haastavin, mutta siitäkin selvisin. Unikko vaati 80s, mutta kavensin heti kuvion jälkeen joka puikolta 2s pois ja jatkoin 72 silmukalla. Unikon mustat keskustat silmukoin jälkikäteen. Vähän tuo sininen kuultaa valkoisen läpi, mutta en usko käytössä haittaavan :)

Blogin mallissa oli teräosassa kuvioita vielä enemmänkin, mutta tilaajan jalka oli kokoa 36, joten osa kuvioista oli pakko jättää pois. Kiilakavennusten kohdalle tein ihan vain raitaa helpottaakseni kavennuksia. Terän leveän nauhakavennuksen tein alkuun välikerroksella, mutta kun puikoilla oli 10s, tein loput kavennukset joka kerroksella, ettei sukista tullut liian isot terästä.

Nyt vain jännitetään, miten menee saajalle! Omaan isompaan jalkaan en viitsinyt lähteä kokeilemaan ;) Ja olihan vaikea saada pitkät sukat kuvaan! Plus valo, iltahämärässä se oli olematonta vaikka kaikki lamput päällä ja tietysti joku varjo joka kuvassa..

Kaikkiaan kiva projekti!

1 kommentti:

  1. Ihanat sukat! Tuo unikko-kaavio täytyykin heti käydä hakemassa talteen. :)

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit kommentin!