perjantai 22. maaliskuuta 2019

Neljä mattoa ja kaksi huopaa

Kangaspuut on paukkuneet urakalla!

Kotona omissa puissa tein äidille pitkän käytävämaton, pituutta oli 3,5m.

 Kuteina käytin kolmea eri vaaleanpunaista leikattua kudetta (vanhaa lakanaa, verhoa..), valkoista lakanaa sekä harmaata trikoota. Trikoo kivasti ryhditti lakanakudetta.


Sidos: palttina

Samalla kertaa irrotin puista trikookuteesta Lankavan Aitta -maton ohjeella kudotun pikkumaton:


Tälle matolle tuli pituutta vain 1,2m, kun keltainen loppui kesken.. Mutta löysi paikkansa sängynvierusmattona :) Ohjeen löydät täältä.

Kansalaisopistossa pääsin puolestaan kutomaan käytävämattoa. Äiti pyysi keittiöön 2x2,3m matot, ja mun varaama loimi riitti tähän juuri sopivasti.


Tästä lähdettiin. Kuteina lakanaa ja mustaa trikoota. Äidin toive oli saada Vallilan Jaffa -verhoihin soveltuvat matot ja tällaiset niistä syntyi:

Toista piti jatkaa mustalla vähän pidemmäksi, mutta onneksi tuo kohta jäi sitten loppusijoituspaikassa piiloon. Omaa silmää vähän häiritsee ;)

Kansaliasopistossa pääsin myös kutomaan matkahuopaa. Loimi ja kude oli molemmat Lankavan Esito -huopalankaa, 100% villaa. Oli kyllä haastava projekti alkuun, mutta kun homman sai sujumaan, niin nopeaa lähti tulemaan valmista. Huopien koko on 140cmx210cm. Viininpunainen lähti äidille (etukäteinen äitienpäivälahja) ja harmaa jäi ihan itselle <3

Kuvapostaus onkin hyvä lopettaa tähän kuvaan apulaisesta, joka aina änkää itsensä mun kanssa puiden alle :) Tässä etsitään katkennutta nyöriä..


2 kommenttia:

Kiva, kun jätit kommentin!